Rólunk

PaprikaJancsili története:

Dein János vagyok, őstermelő. Mondhatnám, hogy esélyem sem volt, hogy normális legyek. Már a nagyapám is szalonnás paprikát evett és az apámat sem lehet megijeszteni egyik fajtával sem.

Gondolom, hogy senki sem lepődik meg, hogy én is imádom, és a gyerekeket és a feleségemet is megfertőztem vele. A kertünkből sosem hiányoztak a savanyítani való paprikák, tanultunk, fejlődtünk, terjeszkedtünk. Aztán mélypontra kerültünk. Történnek az emberrel olyan dolgok, amiket nem ő tervez el. Mondhatnám úgy is, hogy pofára estünk. A beletett vagyon, idő, energia értéktelené vált.

Aztán jött az első sugallat. Miért hagynánk, hogy tönkrementjen minden?

… és elkészült az első hivatalos savanyúságunk és szószunk családi recept alapján. Mi imádtuk és a környezetünk is. Ez finom! Van még? Jövőre nekünk is csinálj! Később jött a kérdés is. Miért nem áruljuk? A sokadik után már mi is elgondolkodtunk rajta, hogy miért is ne? A nevünk adott volt. Az évek alatt PaprikaJancsilinek hívtak, így a fantázianevünk is ez lett. 2019-ben kiváltottam az őstermelői kártyát a feleségemmel és a gyerekekkel közösen, és elindult egy új fejezet.

Összefoglalva: Dein János vagyok, őstermelő. Családi gazdaságunk termékei között chilis lekvárokat és szószokat, savanyúságokat és őrleményeket találhatnak. Jöjjenek, kóstolják meg!